Záchranári našli telo zrejme nezvestného poľského turistu

17.07.2008 Poprad

Vysoké Tatry 17. júla (TASR) - Telo poľského turistu, ktorý bol nezvestný od 7. júna tohto roka, kedy odišiel z domu s úmyslom vybrať sa na túru do Vysokých Tatier, našli dnes členovia Horskej záchrannej služby (HZS) v ...
O pomoc pri pátraní po nezvestnom požiadali slovenských záchranárov ich poľskí kolegovia už v závere prvej júnovej dekády, teda pár dní potom, ako odišiel z domu a príbuzným sa neohlásil. Nebolo však isté, že skutočne pricestoval do Tatier. Naposledy ho totiž videli v Krakove.
"Poľskí záchranári nám v júni vytypovali tri lokality, v ktorých sa mohol pohybovať. Išlo o Ľadový štít a ďalšie dve oblasti v Západných Tatrách. Všetky sme prepátrali, ale bez výsledku. Pred niekoľkými dňami sa však našiel pod Rysmi na poľskej strane jeho ruksak, " uviedol pre TASR riaditeľ HZS Jozef Janiga. Dodal, že po nezvestnom dnes pátrali poľskí i slovenskí záchranári. Na poľskej strane sa zapojil do pátrania aj vrtuľník. Telo napokon našli v mimoriadne náročnom, ťažkom teréne. Keďže do akcie sa zapojil aj poľský vrtuľník, transportoval telo na Bielovodskú poľanu, odkiaľ ho záchranári HZS previezli terénnym vozidlom na pracovisko Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.
"S veľkou pravdepodobnosťou ide o nezvestného poľského turistu, čo však exaktne určí až pitva, " dodal Janiga.
 

Vyberte región